Whatsapp İletişim Rulman Nedir ?

Rulman Nedir ?

Dairesel veya eksenel hareketle iş meydana getiren yada çalıştırılan birçok makinada rulmanlar kullanılır. Rulmanların asıl vazifesi; verilmesi ihtiyaç duyulan hareketin mümkün olan en az sürtünmeyle şu demek oluyor ki güçten en az ödün verilerek iletimini sağlamaktır.

Rulman  bir iç halka ve bir dış halkanın iç içe geçirilmesiyle oluşturulmuş sıradan bir rulman denebilir. Bu halkaların birbiri içinde rahatça dönebilmesi içinse, ara kısıma yerleştirilmiş bir dizi makara serisi bulunur. Bu makaraların hepsinin aynı boyut ve pürüzsüzlükte çok hizalı ve muntazam şekilde yerleştirilmesi rulmanın kalitesi ve ömrü açısından hayati örutubet taşır. Teknolojisi en yüksek fabrikalar organik olarak en kaliteli rulmanları rahatlıkla üretebilmektedir.

Rulmanlara her insanın anlayabileceği bir örnek vermek gerekirse, bisiklerlerin tekerlek merkezinde jantın bağlı olduğu milin üzerinde rulman yer alır. Bu rulmanlar tekerlek milinin yataklanmasıyla tekerleğin ekseni çevreında rahatça dönebilmesini sağlamaktadır. Bu aşamada rulman ne kadar kaliteli ve sürtünmesiz olursa, pedallardan bisiklete iletilen hareket de o denli kolay olacaktır. Bisikletlerde kullanılan bu rulmanlar normal rulman biçiminde makaralı değildir, bunlar bilyalı rulmanlardır.